Hem | Introduktion | Villaöverblick| Djungel Bungalow | Mer Info & Masterplan | Galleri | Kontakt     

 

Använt material: För att kunna garantera högsta kvalit? och hållbarhet används bara material av toppkvalit? för att bygga våra villor , som t ex hårda träslag, granit, skiffer, sandsten, handgjorda tegelpannor och keramikkakel till poolerna. Alla ytterväggar och bärande väggar är värme- och ljudisolerade dubbelväggar (30cm tjocka) ger termisk isolering som gör att huset inte blir för varmt och står emot eld i upp till fyra timmar.

De allra bästa västerländska vatten- och elsystem ger ett säkert och underhållsfritt levnadskomfort. Utseendet och färgerna på alla Saiyois villor är baserade på traditionell och nutida Thailändsk design. Angenäm jord- ochterracotta-färg, tillsammans med de mörka färgerna av teak och lokal hårda träslag ger en varm och komfortabel atmosfär.

Shopping och transporter:
Flera mindre lokala gaturestauranger och butiker finns bara några hundra meter bort. En scenisk flytande skaldjursrestaurang kan nås med bil eller motorcykel inom fem minuter. Den lokala marknaden med färsk mat är öppen tre dagar i veckan och kan också nås med bil eller cykel på fem minuter.


Villaägande
Det enda lagliga sättet för utlänningar att äga land i Thailand är genom ett hyreskontrakt. Thailändska lagar tillåter hyreskontrakt på upp till 3 x 30 år. Ett sådant kontrakt på 3 x 30 år är också den lagliga grunden för utländska villaägare här på Saiyoi Hills Residence. Däremot kan en byggnad ägas av en utlänning. Därför kommer ditt namn vara på alla officiella papper till din villa. Hyreskontraktet går att överlåta och du kan sälja din villa till en ny ägare närsomhelst.

Tomtstorlek och köp av ytterligare mark
Envåningsvillorna Malee och Sunee på Saiyoi Hills Residence har en tomt på 800kvm. Tvåvåningsvillorna Anchalee och Tassanee har en tomtstorlek på 1.600kvm.

Elektricitet, vatten och telefonlinjer
220V el kommer till huset via nedgrävda kablar. Vatten kommer från Saiyoi Hills Residence egna vattenreservoar. Ett vattentorn beläget nära den högsta punkten av kullarna garanterar vatten 24 timmar om dygnet och ett effektivt vattentryck. Telefonuttag och -ledningar är installerade i varje villa. Däremot måste villaägare själva ansöka om ett abonnemang hos det lokala telefonbolaget. På begäran kan vår administration göra den ansökan åt dig, för en liten serviceavgift.

Recreational areas
The philosophy behind Saiyoi Hills Residence is to provide villa owners with a safe and natural environment. To assure this, wide areas of land are kept as public areas with a natural forest. Some of these areas are kept in original jungle condition as our aim is to keep as much trees and tropical vegetation as possible untouched.

Påplats-underhåll, trädgårdsskötsel och säkerhet
Saiyoi Hills Residence administration sörjer för påplats-underhåll för att säkra att din villa, trädgård och pool är i bästa skick, för detta tar vi en månatlig serviceavgift som också, trädgårdsskötsel, sophantering och vägreparationer.

Tomtutföranden och trädgårdar
Tomterna till varje villa kan skilja i form och något i storlek, för att vi ska kunna spara så många träd som möjligt. Saiyoi Hills residence är planerat efter naturen och inte tvärtom som i överutvecklade områden som t ex Phuket och Pattaya. Istället för att hugga ner träd så planerar vi vägar och byggplatser runt träden som kan vara upp till 70 år gamla!

Skillnaden!
Efter att du surfat runt på Saiyoi Hills residence webbsida så märker du säkert att det här villaområdet skiljer sig väldigt mycket från alla andra områden som du kan hitta i Thailand. Våra mål är att skapa lyxiga och säkra hem samtidigt som vi bevarar naturen på plats. Uttrycket livsstil får en helt ny mening här på Saiyoi Hills Residence. Ta chansen och bli delaktig i detta legendariska villaprojekt - ansök nu!

 Grafiken ovan visar Saiyoi Hills Residence masterplan.

Natur och fågelskådning
Eftersom stora områden av Saiyoi Hills Residence är orörda kommer en stor variation av djur och växter finnas här.


Fågelskådare kommer häpna när de ser Brahminy-fåglar cirkla högt uppe på den blå himlen över Saiyoi Hills Residence med jämna mellanrum. Flera olika andra fåglar kan också ses här, som t ex Cattle- och Reefegrets, Olive-backed Sunbirds, Little Spiderhunters, Golden Crested, Jungle och Hill Mynas, Paradise och Tickells Blue Flycatchers, Blue whistling Thrush, Orioles, Babblers, Mangrove whistlers och fler.

Similan Islands, en av världens topp-tio dyk-destinationer kan nås från Tab Lamus hamn på bara 90 minuter med båt!

Flera dykbutiker i Khao-Lak erbjuder dags- och dygnsturer till Similan marinpark. Upplev mantarockor, valhajar och färggranna fiskrev precis utanför din dörr.

  Allt material på denna webbsida: © 2005 - 2013  www.saiyoi.com  

e-mail: info@saiyoi.com